Vedran Petak - profesionalni fotograf

Rođen sam 25. prosinca 1977. u Zagrebu. Radim kao profesionalni freelance fotograf. Uživam fotografirajući modu, portrete ljudi, vjenčanja, komercijalne fotografije... ma, sve što se može pretočiti u fotografiju!

Fotografija mi je tijekom cijelog mog života bila svojevrsni izazov i strast, ali se njome aktivno počinjem baviti 1996. godine. Nakon godina samostalnog učenja postajem asistent Damira Hoyke koji me je učio umjetničkoj i poslovnoj strani fotografije.

Godinama sam aktivno sudjelovao u Hoykinom projektu Fotosofia u kojem sam, vezano za rasvjetu, educirao mlade i ambiciozne buduće fotografe.

Foto-radovi i projekti:

Neki od mojih fotografskih projekata: Solidum L'amour vjenčanja, Diadema, Cro-a-Porter, Dreft Fashion Week, Ruth d.o.o., Wellness centar Green Spa, grupa Kings, Natura Croatica, Arts Bijoux, Grupa Smoke It Lobby, Wella kozmetika, Red Bull Hartera Rijeka, Vinarija Dingač, Fashion TV bižuterija, KUD Bukovac, KUD Ivan Goran Kovačić, Glumci u Zagvozdu, Fotosofia, Turistička zajednica grada Zagreba, slastičarnice Dolce Vitae i Milenium, Košarkaški klub Dubrava, razni kolekcionari slika i pečata...

Radio sam s vrhunskim top modelima, kao što su Zorana Vukić i Vedrana Linardić, misterima i missicama - Mihovil Barun, Radovan Stošić, Darjana Iljkić...

Tijekom dosadašnjeg rada objavljena su mi dva billboarda koje ste zasigurno viđali diljem Hrvatske.

Uzori su mi Peter Lindbergh, Mario Testino, Annie Leibovitz, Oliviero Toscani koji imaju toliku jednostavnu kompoziciju u svojim kadrovima da se naizgled čini da to svatko može, ali u tome i jeste "kvaka"! I sam težim jednostavnosti, smatrajući da je u njoj apsolutno savršenstvo.

Obratite mi se s punim povjerenjem!